Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Της χούντας τα καμώματα(Α' ΜΕΡΟΣ)

Ίσως η μεγαλύτερη προπαγάνδα που συνοδεύεται από απίστευτα ψέματα και ανακρίβειες από τους επιστήμονες-ιστορικούς του λιμανιού αφορά την περίοδο της χούντας όπου προσπαθούν να παρουσιάσουν ως ευνοημένο τον Παναθηναϊκό και ως......αντιστασιακή την ομάδα του λιμανιού.
Γι'αυτό θα απαντήσουμε στο κάθε γελοίο επιχείρημα τους με στοιχεία και γεγονότα της εποχής και όχι αερολογίες και μύθους τους οποίους έχουν πλάσει(τάκηδες καμιά σχέση με τα κουλουράκια που πλάθετε),ενώ θα αναδείξουμε και διάφορα αξιοπερίεργα γεγονότα που δείχνουν την εύνοια τους και για το οποία κάνουν σαν να μην συνέβησαν.

Το πρώτο επιχείρημα τους αφορά των αριθμό των τίτλων που κατέκτησαν οι ομάδες κατά την περίοδο της επταετίας αλλά και ένα επιλεκτικό στατιστικό που παρουσιάζουν.

Καταρχήν οι τίτλοι την περίοδο της επταετίας ανά χρονιά ήταν οι εξής:
(Καταγράφονται από την περίοδο 1967-1968 καθώς ήταν η πρώτη φορά που οι διοργανώσεις έγιναν επί χούντας καθώς όταν έγινε το πραξικόπημα στις 21 Απριλίου 1967 η ποδοσφαιρική σεζόν 1966-1967 είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος της)



Πρωταθλητής:
1967-1968:ΑΕΚ
1968-1969:Παναθηναϊκός
1969-1970:Παναθηναϊκός
1970-1971:ΑΕΚ
1971-1972:Παναθηναϊκός
1972-1973:Ολυμπιακός(με μηδενισμό μας σε 3 αγώνες)
1973-1974:Ολυμπιακός

Κυπελλούχος:
1967-1968:Ολυμπιακός
1968-1969:Παναθηναϊκός(με κλήρωση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό)
1969-1970:Άρης
1970-1971:Ολυμπιακός
1971-1972:ΠΑΟΚ
1972-1973:Ολυμπιακός
1973-1974:ΠΑΟΚ

Συνοψίζοντας έχουμε για τον Παναθηναϊκό 4 τίτλους,3 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο στην κλήρωση με τον Ολυμπιακό(δηλαδή κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και αυτό),ενώ για τον Ολυμπιακό 5 τίτλους,2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.

Οπότε τζάμπα το παραμύθι ότι είχαμε περισσότερους τίτλους επί χούντας αλλά οι επιστήμονες-ιστορικοί δεν σταματούν εδώ.Προσπαθούν να μας πείσουν πως όταν πήραν τα πρωταθλήματα μετά το 1972 η χούντα είχε χάσει τη δύναμη της λόγω των εξεγέρσεων.Ενώ πριν δεν υπήρχαν.....αντιδράσεις,ούτε....εξορίες,ούτε....βασανισμοί και η χούντα ασχολούνταν.....ανενόχλητη με το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.......
Άλλο ένα μεγάλο ψέμα που λένε οι ανιστόρητοι επιστήμονες-ιστορικοί είναι ότι το 1974 δεν είχαμε χούντα αλλά ότι τέλειωσε το 1973 ξεχνώντας βέβαια το γεγονός ότι παρόλου που η χούντα του Παπαδόπουλου τέλειωσε το 1973 δεν τέλειωσε και η χούντα γενικά απλά αλλάξαμε δικτάτορα που μεταξύ άλλων ξεπούλησε την Κύπρο το 1974.
Ακόμη ένα επιλεκτικό στατιστικό που παρουσιάζουν είναι ο αριθμός των πρωταθλημάτων πριν τη χούντα λέγοντας πως ο Ολυμπιακός είχε 17 πρωταθλήματα ενώ ο Παναθηναϊκός 8 άρα δεν ήταν λογικό να έχει ένα παραπάνω επί χούντας.Καταλαβαίνετε για τι επιχειρήματα μιλάμε....Αυτό που ξεχνάνε επιμελώς να αναφέρουν είναι ότι από τα 17 πρωταθλήματα τους μόνο 2(!!!!!) ήταν σε επίπεδο Α' Εθνικής και τα 15 ήταν πανελλήνια ενώ για μας αντίστοιχα ήταν 3 και 5.Δηλαδή επειδή σάρωσαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα τη δεκαετία του '30 και του '50 αδικήθηκαν και δεν ήταν λογικό να έχουν ένα λιγότερο πρωτάθλημα από εμάς επί χούντας παρόλου που συνολικά στην επταετία είχαν περισσότερους τίτλους.
Τα πρωταθλήματα Α' Εθνικής από την θέσπιση της μέχρι την χούντα είχαν ως εξής:
1959-1960:Παναθηναϊκός
1960-1961:Παναθηναϊκός
1961-1962:Παναθηναϊκός
1962-1963:ΑΕΚ(ισοβαθμήσαμε και το μπαράζ στη Φιλαδέλφεια έληξε 3-3)
1963-1964:Παναθηναϊκός(αήττητος)
1964-1965:Παναθηναϊκός
1965-1966:Ολυμπιακός
1966-1967:Ολυμπιακός

Μόνο τυφλός δεν βλέπει ότι ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στην Α' Εθνική από τη δημιουργία της μέχρι τη χούντα με 5 στα 8 και το ένα χαμένο στην ισοβαθμία και με ισόπαλο μπαράζ.Άρα ήταν λογικό να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα έναντι 2 του Ολυμπιακού παρόλο που γενικά στην επταετία είχε λιγότερους τίτλους.

Η σφαγή της σεζόν 1972-1973 και η δωροδοκία Ρήγα
Βέβαια το γεγονός ότι είχαμε ένα παραπάνω πρωτάθλημα επί χούντας αυτομάτως μας καθιστά χουντικούς και ευνοημένους του καθεστώτος σύμφωνα με τους επιστήμονες-ιστορικούς.Φυσικά δεν έχει σημασία αν τα πήραμε άδικα ή δίκαια σημασία έχει για αυτούς ότι πήραμε ένα παραπάνω.Βέβαια κανείς τους δεν αναφέρει τα όργια που έγιναν για να πάρουν το πρώτο τους πρωτάθλημα επί χούντας με μηδενισμό του Παναθηναϊκού σε 3(!!!!)ματς με Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ,Αιγάλεω ούτε τις καταγγελίες δωροδοκίας για Ρήγα με την υπόθεση να κουκουλώνεται τα οποία και θα δούμε αναλυτικά.
Σεζόν 1972-1973 λοιπόν.Μέχρι στιγμής από την καθιέρωση της Α' Εθνικής τα πρωταθλήματα ήταν:
Παναθηναϊκός 8
ΑΕΚ 3
Ολυμπιακός 2
Έτσι η πίεση για τίτλους στην ομάδα του λιμανιού είναι μεγάλη με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά και να διεκδικούν το πρωτάθλημα μαζί με τον ΠΑΟΚ.Στο ντέρμπι των αιωνίων όμως γίνεται το απίστευτο.Ο διατητής Λάτσιος αφού έχει αποβάλει πρώτα δύο παίκτες του Παναθηναϊκού διακόπτει το ματς καθώς είχαν δημιουργηθεί συμπλοκές μεταξύ των παικτών(ΟΧΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ) και ισχυρίστηκε ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από το παιχνίδι.Αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μηδενιστεί στο ματς αυτό αλλά και στα άλλα δύο με ΠΑΟΚ και Αιγάλεω.Η απόφαση βγήκε μετά τον ορισμό των διαιτητών για αυτά τα ματς αλλά παρ'όλα αυτά η ΕΠΟ δεν είχε ορίσει διαιτητές για τις δύο αυτές αναμετρήσεις(!!!!!!)Ήξερε κάτι;;;;;;;;
Στις 14-3-1973 η εφημερίδα Ντέρμπυ δημοσίευσε το παρακάτω ρεπορτάζ με τίτλο "Η ΟΔΠΕ εγνώριζε από το πρωί ότι θα μηδενισθεί ο ΠΑΟ Δεν όρισε διαιτητάς για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ενώ δεν είχε εκδοθεί ακόμα η απόφασις της ΕΠΟ!"
« Η ΕΠΟ, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου, έλαβε υπ΄όψιν της όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο κ. Λάτσιος και ''καρατόμησε'' εν ψυχρώ τον Παναθηναϊκό, καταπατώντας τον κανονισμό που προβλέπει τη διαδικασία της διακοπής ενός αγώνα και την οποία ουδέποτε τήρησε ο κ. Λάτσιος. Αντί λοιπόν να περιμένει κανείς την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή, έλαβε υπ΄όψιν της όσα ανέγραψε ούτος στο φύλλο αγώνος και ''εξόντωσε'' τη ζωντανή δόξα της Ελλάδος. Το πλέον περίεργο όμως δεν είναι το γεγονός αυτό, αλλά η ενέργεια της ΟΔΠΕ να μη ορίσει διαιτητάς του αγώνος Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι εγνώριζε εκ των προτέρων την απόφασιν της ΕΠΟ! Η κλήρωσις των διαιτητών έγινε στις 11 το πρωί και η απόφαση βγήκε στις 4 το απόγευμα!».Παρόλο που τιμωρήθηκαν παίκτες και των δύο ομάδων για τις συμπλοκές αυτός που την πλήρωσε αγωνιστικά ήταν ο Παναθηναϊκός.





Βέβαια δεν τελειώσαμε εδώ.Στο ματς ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 3-5(!!!!!!!) με τους Αχαιούς να βάζουν 5 γκολ σε 6 επιθέσεις γίνεται καταγγελία από τον πάικτη της Παναχαϊκής Ρήγα ότι τον πλησίασαν παράγοντες του Ολυμπιακού και του έταξαν χρήματα κάτι που συνιστούσε δωροδοκία.
Η εφημερίδα Ομάδα σε εκτεταμένα ρεπορτάζ που έκανε μετά την πτώση της χούντας (20-8-1974 α.φ. 809) γράφει με τίτλο "Γιατί το πόρισμα μπήκε στο ντουλάπι;" τα εξής: «Η υπόθεση Ρήγα, που αποκαλύφθηκε ύστερα από την απόφαση της Παναχαϊκής να διαγράψει τον παίκτη της, συνετάραξε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ αφού έγινε γνωστό ότι το δικό τους παιχνίδι είχε σαν στόχο η πριμοδότηση αυτή. Ήταν μια απόφαση η οποία έδωσε κατ' αρχήν λύση στο ερώτημα τι εννοούσαν οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής όταν μετά τον αγώνα, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας, ακουγόταν να λένε ''τι θα γίνει με τα 300;''. Γιατί η υπόθεση Ρήγα ξεσκέπασε το ότι υπήρχε προσυνεννόηση και ότι η προσφορά ήταν γνωστή. Ο ΠΑΟΚ, από τη πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το νέο, κινήθηκε και με τηλεγράφημα τους στον εισαγγελέα Πατρών ζήτησε τη διενέργεια ερεύνης με σκοπό να αποκαλυφθεί το όνομα του ατόμου που είχε τη δυνατότητα να μετρήσει 300 χιλιάρικα, οι δε δικηγόροι του συμβουλίου έβαλαν κάτω τους νόμους και τις εγκυκλίους και μελέτησαν το θέμα από κάθε πλευρά. Ο ΓΓ του συλλόγου κ. Σεργιαννίδης εξέθεσε τις απόψεις του ΠΑΟΚ και ανέφερε ότι, όσον αφορά την υπευθυνότητα του Ολυμπιακού, αυτή αποδεικνύεται από το πρακτικό της διοικήσεως της Παναχαϊκής το οποίο αναφέρει ότι ο Ρήγας δέχτηκε τα χρήματα από πρόσωπα προσκείμενα στον Ολυμπιακό που, βάσει του Νόμου, πρέπει να οδηγηθεί στη Β' κατηγορία. Κατέληξε δε λέγοντας ότι, αν η ΕΠΟ δεν θελήσει να εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις, ο  σύλλογός του θα προσφύγει στον υφυπουργό κ. Αγαθοκλέους, ο οποίος είναι αρμόδιος βάσει του νόμου. Όπως δείχνουν λοιπόν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ φέρεται αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να περάσει χωρίς να διερευνηθεί.».
Στη συνέχεια η ΕΠΟ διέταξε έρευνα και ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτική επιτροπή. Εξετάστηκαν μάρτυρες, συζητήθηκαν πολλά, αλλά το πόρισμα της επιτροπής δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. Διέρρευσαν όμως πληροφορίες ότι βρέθηκαν οι ένοχοι και ότι υποστηρίχθηκε η άποψη ότι δεν θα ξεφύγουν από τον πέλεκυ  της δικαιοσύνης. Το πόρισμα παραδόθηκε στην ΕΠΟ η οποία, χωρίς να το δώσει στη δημοσιότητα, στηρίχθηκε επ' αυτού και εισηγήθηκε τις εξής ποινές στη ΓΓΑ:
Α) τη διαγραφή του Ρήγα.
Β)την τιμωρία του Λεβεντάκου (Παναχαϊκής) για ένα χρόνο επειδή μετέσχε στις διαπραγματεύσεις πριμοδοτήσεως.
Γ) την  αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητας από το μέλος του Ολυμπιακού Πέτρο Βασάλα.
Δ) την παραπομπή του προπονητή του Ολυμπιακού Λάκη Πετρόπουλου στη ΓΓΑ για απολογία, δεδομένου ότι δεν παρουσιάστηκε στην ανακριτική επιτροπή της ΕΠΟ καίτοι είχε κληθεί δυο φορές. Διευκρινίζετε ότι ορισμένοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην επιτροπή ισχυρίστηκαν ότι πήραν τα χρήματα από το σπίτι του Πετρόπουλου.
Ε) την παραπομπή του ταμία του Ολυμπιακού στη ΓΓΑ για απολογία, δεδομένου ότι το όνομα του ανεφέρθη κατά τη διαδικασία των ανακρίσεων.

Ερώτηση:Η φίλαθλη ιδιότητα γιατί αφαιρέθηκε από το μέλος του Ολυμπιακού Πέτρο Βασάλα;Ήταν η τιμωρία του για τη συμμετοχή στη δωροδοκία;Και αν ναι αυτό δεν επισύρει τιμωρία και για την ομάδα που εκπροσωπεί αφού εμπλέκεται  στη δωροδοκία;Πώς γίνεται παράγοντας ομάδας να τιμωρείται για δωροδοκία και η ομάδα του να μην τιμωρείται βάσει νόμου με πτώση στη Β' Εθνική;Μπορούν οι επιστήμονες-ιστορικοί να μας το εξηγήσουν αυτό;

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στις 13-5-1973, μετά την ήττα του Πανιωνίου από τον Ολυμπιακό, η διοίκηση των κυανέρυθρων τιμώρησε τον Χάιτα με αποκλεισμό αναφέροντας επί λέξει ότι ''είχε μειωμένη απόδοση στον αγώνα με τον Ολυμπιακό''.......


Δηλώσεις προπονητή ΠΑΟΚ,Λες Σάνον στα Εικονογραφημένα Σπορ:
"Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός υπήρξε το μεγάλο θύμα. Μιλάω έτσι επειδή νιώθω συμπάθεια προς τα θύματα διότι θύματα είμαστε κι εμείς. Οι διαιτητές δεν πρέπει να επηρεάζονται από το όνομα των αντιπάλων ή τη βαθμολογική σημασία του αγώνα. Σε δυο αγώνες του ΠΑΟΚ είχαν βάλει τον ίδιο διαιτητή, τον Κομνηνάκη. Με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη ήταν απαράδεκτος, ενώ στο παιχνίδι μας με τον Εθνικό υπήρξε άριστος. Πως εξηγείται ο ίδιος διαιτητής σε ένα ματς να αποδεικνύεται ικανότατος και στο άλλο όχι;"

Αυτά τα ωραία έγιναν για να πάρει η "ομάδα....όνειρο" των......αντιστασιακών το πρώτο της πρωτάθλημα επί χούντας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου